Haga Juliana Geboortecentrum

Zwangerschap

Geboorteplan

Wat is een geboorteplan?

Een geboorteplan is een document waarin u uw wensen aan kunt geven rondom de bevalling. In de uitleg is beschreven wat u per onderdeel in kunt vullen. Wees niet te uitgebreid in het beschrijven van uw wensen, maar hou het eenvoudig, duidelijk en beknopt.

De wensen die u aangeeft op het geboorteplan worden met u besproken tijdens het verpleegkundig spreekuur. Ook wordt het geboorteplan bewaard in uw elektronisch dossier.

Waarom een geboorteplan?

Regelmatig gaat een bevalling anders dan verwacht of voorspeld. Tijdens een bevalling ontbreekt soms de tijd om een situatie - uitgebreid - te bespreken. Het opstellen van een geboorteplan kan helpen met de voorbereiding van de bevalling.

Door het invullen van het geboorteplan ontdekt u zelf wat u belangrijk vindt en wat uw ideeën en wensen zijn. Met behulp van het geboorteplan, dat met u wordt besproken, kunnen u en uw zorgverleners elkaar beter begrijpen. En dit komt de samenwerking tijdens de bevalling ten goede.

Download hier uw geboorteplan

Print het geboorteplan uit, vul het in en neem het mee naar het verpleegkundig spreekuur in het HagaZiekenhuis. Hier vindt u de uitleg bij het invullen van het geboorteplan.

Contact

Haga Juliana Geboortecentrum
Gynaecologie & Verloskunde Leyweg

Telefoon(070) 210 2002

image_3006Meer informatie
Gynaecologie & Verloskunde Sportlaan

Telefoon(070) 210 2002

image_3006Meer informatie
Geboortehotel HagaNeonatologie