Haga Juliana Geboortecentrum

Lactatiekundig consult (begeleiding borstvoeding)

De lactatiekundigen van het HagaZiekenhuis zijn opgeleid in het geven van voorlichting aan zwangere vrouwen en begeleiding van kraamvrouwen die borstvoeding geven.

In principe kan iedere gezonde moeder haar baby zelf voeden. In de praktijk blijken er soms problemen, zoals stuwing, tepelkloven of te veel of te weinig voeding voor te komen. Deze problemen kunnen met een goede begeleiding van de lactatiekundigen voorkomen of snel verholpen worden.

Op de couveuseafdeling geven de lactatiekundigen ook goede begeleiding bij het afkolven van moedermelk en bij de eerste keren dat de baby de borst krijgt.

Afspraak maken

Tijdens de zwangerschapscontroles is het altijd mogelijk de wens voor een afspraak met een van de lactatiekundigen aan te geven. Na de bevalling krijgt de kraamvrouw desgewenst ook informatie en begeleiding van een van de lactatiekundigen.
Ook als de baby is opgenomen in het Juliana Kinderziekenhuis is het mogelijk een afspraak te maken met een van de lactatiekundigen.

Borstvoedingscertificaat

Op de afdelingen Verloskunde, Neonatologie en de zuigelingenafdeling van het Juliana Kinderziekenhuis wordt gewerkt volgens de 10 vuistregels voor het welslagen van borstvoeding. Deze regels zijn opgesteld door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en UNICEF. Het HagaZiekenhuis is door deze werkwijze in het bezit van het WHO Unicef certificaat Zorg voor Borstvoeding.

Borstvoedingscertificaat

Contact

Haga Juliana Geboortecentrum
Gynaecologie & Verloskunde Leyweg

Telefoon(070) 210 2002

image_3006Meer informatie
Gynaecologie & Verloskunde Sportlaan

Telefoon(070) 210 2002

image_3006Meer informatie
Geboortehotel HagaNeonatologie