Haga Juliana Geboortecentrum

Veelgestelde vragen

Wanneer moet ik naar het ziekenhuis?

Tijdens uw zwangerschap heeft u met uw verloskundige of uw behandelend arts afgesproken wanneer en met wie u contact moet opnemen tegen de tijd dat u gaat bevallen.

 • Indien u onder begeleiding van een verloskundige gaat bevallen neemt u voordat u naar het ziekenhuis gaat contact met haar of hem op.
 • Indien u onder begeleiding van een arts bevalt neemt u contact op met het ziekenhuis.

Klik hier voor het instructiekaartje zwangere.

Waar moet ik naar toe als ik ga bevallen?

Na overleg met uw eigen verloskundige of met een medewerker van de afdeling Verloskunde (070-210 7560) van het HagaZiekenhuis komt u naar het Haga Juliana Geboortecentrum. Het Haga Juliana Geboortecentrum is gevestigd op de Leyweg. Het adres dat u in de routeplanner kunt invullen is Els Borst-Eilersplein 275, 2545 CH Den Haag.

 • Kom binnen via de hoofdingang van het HagaZiekenhuis, locatie Leyweg
 • Ga door de lichtstraat en volg route Bevallen - E2.3;
 • Neem voorbij het 'Innovatielab' lift E (aan de linkerkant van de gang), naar de 2e etage;
 • Bij de ingang van de afdeling meldt u zich via de intercom;
 • Een verpleegkundige doet de deur voor u open. 

Bij het HagaZiekenhuis is het mogelijk de auto te parkeren en indien gewenst een rolstoel te gebruiken. Houd er rekening mee dat het betaald parkeren is en er enkel met PIN betaald kan worden.

Waar moet ik naar toe bij een geplande bevalling?

Wanneer u een geplande bevalling heeft, komt voor een consult naar de afdeling Verloskunde. Het Haga Juliana Geboortecentrum is gevestigd op de Leyweg. Het adres dat u in de routeplanner kunt invullen is Els Borst-Eilersplein 275, 2545 CH Den Haag.

 • Kom binnen via de hoofdingang van het HagaZiekenhuis, locatie Leyweg
 • Ga door de lichtstraat en volg route Verloskunde verpleegafdeling - J2.2;
 • Loop via het Juliana Kinderziekenhuis (JKZ);
 • Neem de lift links naast de Espressobar van het JKZ naar de 2e etage;
 • Meld u bij de balie van J2.2.

Bij het HagaZiekenhuis is het mogelijk de auto te parkeren en indien gewenst een rolstoel te gebruiken. Houd er rekening mee dat het betaald parkeren is en er enkel met PIN betaald kan worden.

Waar beval ik?

Alle bevallingen vinden plaats in 1 van de 12 verloskamers, ongeacht of u bevalt met uw eigen verloskundige of met een verloskundige / gynaecoloog van het Haga Juliana Geboortcentrum. De verloskamers bevinden zich op de 2e etage in het nieuwe Haga Juliana Geboortecentrum op de Leyweg. Alle verloskamers hebben een (slaap)bank voor uw partner, zodat uw partner kan blijven slapen. Daarnaast hebben alle kamers een beeldscherm waarop u tv kunt kijken, gebruik kunt maken van internet en tevens het hotelteam of de verpleging kunt oproepen. Ook bevindt zich een eigen toilet en douche op de kamer. In 3 verloskamers is er een bad aanwezig waar u tijdens de bevalling gebruik van kunt maken. Een bad kan helpen te ontspannen en de weeën in de eerste fase van een bevalling opvangen. Het bad kan ook gebruikt worden voor een badbevalling. De kamers zijn zo ingedeeld dat er een gedeelte voor de baby is (aankleedkussen, badje), voor de moeder en een gedeelte voor de partner/vader/bezoek.

Wat neem ik mee naar het ziekenhuis?

Algemeen:

 • Stickers van het Haga Juliana geboortecentrum (kunt u bij de inschrijfbalie laten maken)
 • Zwangerschapsmapje/zwangerschapskaart
 • Geboorteplan

Voor uzelf:

Het kraampakket hoeft u niet mee te nemen.

 • Voldoende ruimzittend ondergoed
 • Voldoende (nacht)kleding
 • (voedings) beha's
 • Ochtendjas
 • Pantoffels of slippers
 • Warme sokken
 • Toiletartikelen
 • Uw eigen medicatie
 • Fototoestel en/of videocamera met oplader/batterij en voldoende geheugen
 • Mobiele telefoon en oplader (evt ook voor uw partner)
 • Indien rooming-in van uw partner gewenst, ook kleding/toiletartikelen voor hem/haar.
 • Eigen muziek, boek, tijdschrift ect. ter afleiding
 • Licht verteerbare dingen om te eten tijdens de bevalling, zoals dextro-energie, liga ect.

Voor de baby:

Tijdens het verblijf in het ziekenhuis kunnen wij u helpen met de borstvoeding, indien u flesvoeding geeft is dit in het ziekenhuis voorradig. Zowel gewone als hypo allergene voeding en flesjes. Ook kunt u gebruik maken van de luiers en luierdoekjes van het ziekenhuis.

 • Minimaal 2 mutsjes. 1 voor direct na de geboorte en 1 voor erna
 • Minimaal 2 rompers, maat 50/56
 • Minimaal 2 setjes kleding, met sokjes maat 50/56
 • Maxi-cosi, deze mag u in de auto laten totdat u daadwerkelijk de baby mee naar huis gaat nemen
 • Een jasje voor naar huis gaan en/of omslagdoek

Waar ga ik heen na mijn bevalling?

Na de bevalling gaat u met uw baby en partner naar één van de 19 privé kraamsuites om de eerste uren of dagen samen door te brengen. Een kraamsuite is een eenpersoonskamer met eigen toilet en douche. Alle kraamsuites zijn voorzien van een beeldscherm waarop u tv kunt kijken, gebruik kunt maken van internet en tevens het hotelteam of de verpleging kunt oproepen. Daarnaast is er een (slaap)bank aanwezig, zodat uw partner kan blijven slapen. Ook is er een aankleedkussen en een badje voor de baby in de kamer aanwezig.

Blijft mijn baby 24 uur per dag bij mij?

Het Haga Juliana Geboortecentrum hanteert de 10 vuistregels voor het welslagen van de borstvoeding. Een van de regels is dat moeder en kind dag en nacht bij elkaar op de kamer verblijven. Dit is ook wat wij doen. Wij leggen de baby direct na geboorte, indien u dit wilt, bloot op de borst van de moeder. Het eerste uur is huid op huidcontact de basis van de binding tussen moeder en kind. Daarna zorgen we dat ouders en kind zo veel mogelijk bij elkaar kunnen blijven om een directe binding te stimuleren. Ook krijgt u informatie over en hulp bij de borstvoeding. Onze medewerkers zijn hier allemaal voor opgeleid en wij zijn dan ook trots dat we het WHO Borstvoedings-certificaat hebben. Er werken 2 lactatiekundigen in het HagaZiekenhuis die deze scholing verzorgen en die in consult komen indien er meer hulp nodig is dan normaal bij de borstvoeding. U kunt altijd vragen naar onze lactatiekundigen (ook al tijdens de zwangerschap).

Wat als de pijn me te veel is?

Een bevalling doet pijn. Maar iedereen beleeft pijn op een andere manier en gaat hier op verschillende manieren mee om. Als u merkt dat de pijn te veel voor u is, kijken wij samen hoe we het beste kunnen helpen om de pijn te verlichten. Er zijn verschillende vormen van pijnstilling maar de meest gebruikte pijnstilling zijn het pijnpompje en de ruggenprik. Lees meer over pijnbestrijding in deze folder. Het is goed om te weten dat u bij het Haga Juliana geboortecentrum 24 uur per dag, 7 dagen per week pijnstilling kunt krijgen, indien u daar behoefte aan heeft. De gynaecologen en anesthesiologen zijn dag en nacht in het ziekenhuis aanwezig.

Om u voor te breiden op de bevalling worden er diverse zwangerschapscursussen aangeboden. Vraag uw verloskundige om meer informatie over het aanbod.

Wat als mijn baby medische hulp nodig heeft?

Het Haga Juliana Geboortecentrum is gericht op moeder en kind. De afdeling verloskunde/ kraamafdeling en neonatologie zitten zelfs allemaal op dezelfde verdieping, daardoor is de juiste hulp altijd dichtbij. De kinderarts wordt vooraf bij een bevalling geroepen als we weten dat er extra hulp nodig zou kunnen zijn. Mochten we hier pas tijdens of na de bevalling achter komen, dan is de kinderarts altijd snel aanwezig aangezien er altijd een kinderarts in het ziekenhuis is. Na de bevalling wordt gekeken of uw baby  bij u en uw partner kan blijven onder de zorg van de verpleegkundigen of dat er zorg van de neonatologie verpleegkundige nodig is. U verblijft dan of op een kraamsuite of op een van de neonatologiekamers bij uw baby. Ook is het mogelijk om een moeder met extra zorg en een baby met extra zorg op een Neo-kraamsuite te verzorgen, zo krijgt u 2x gespecialiseerde zorg maar blijven de ouders en het kind bij elkaar. Bent u zelf al weer fit dan kan u ook gebruik maken van het geboortehotel in het HagaZiekenhuis of het Ronald McDonaldhuis op de 3e etage.

Mijn baby ligt in stuitligging, wat nu?

Het Haga Juliana geboortecentrum heeft een "versie team", dit team heeft zich gespecialiseerd in het uitwendig draaien van een baby van stuitligging naar hoofdligging. Ze hebben speciale versie-spreekuren  om de kans van slagen nog verder te vergroten. Mocht de versie uiteindelijk toch niet lukken na een 1e of 2e poging dan zullen wij met u in gesprek gaan hoe we de bevalling zullen doen; een vaginale partus of een keizersnede. De folder stuitligging van de NVOG kan u hierbij helpen.

De verloskundige zegt dat de bevalling ingeleid moet worden hoe gaat dat? Lees hierover meer op deze pagina.

Ik krijg een keizersnede hoe gaat dat?

Het Haga Juliana Geboortecentrum streeft ernaar om alle sectio's op een zo natuurlijk mogelijke wijze uit te voeren, wij noemen dit een "gente sectio".

Wat zijn de bezoektijden?

Dagelijks :

11.00 - 13.00 uur
16:00- 20:00 uur

Partners van kraamvrouwen mogen dag en nacht blijven

Contact

Haga Juliana Geboortecentrum
Gynaecologie & Verloskunde Leyweg

Telefoon(070) 210 2002

image_3006Meer informatie
Gynaecologie & Verloskunde Sportlaan

Telefoon(070) 210 2002

image_3006Meer informatie
Geboortehotel HagaNeonatologie