Haga Juliana Geboortecentrum

Veilig bevallen in het Haga Juliana Geboortecentrum

Individueel behandelplan

Alle zwangere vrouwen in het Haga Juliana Geboortecentrum krijgen zorg, begeleiding en behandeling die toegespitst is op hun persoonlijke situatie en wensen. Een belangrijk uitgangspunt is dat u in het Haga Juliana Geboortecentrum door uw eigen verloskundige wordt begeleid als het kan, en door de gynaecoloog als dat noodzakelijk is.

De verloskundige of gynaecoloog maakt voor u een individueel behandelplan. Dit plan wordt met u besproken en indien nodig ook onderling tussen verloskundige en gynaecoloog. Het plan kan hierdoor snel worden aangepast aan de zorg die u of uw kind onverwacht nodig kunnen hebben.

De beste zorg en veiligheid voor u en uw kind staan hierbij voorop.

Moderne verloskamers

U bevalt in een van de nieuwe verloskamers van het Haga Juliana Geboortecentrum. Deze zijn modern en volgens de laatste (medische) standaards ingericht. Een aantal kamers heeft zelfs een bad om in te ontspannen. Tijdens uw bevalling blijft u ongeacht het verloop van de bevalling op dezelfde verloskamer. Indien uw bevalling vraagt om uitbreiding van het team, dan komen de medisch specialisten naar u toe. Na uw bevalling kunt u rustig bijkomen en genieten in uw verloskamer. Als de bevalling goed verloopt, mag u zo'n 2 tot 3 uur na de bevalling naar huis.

Draadloos CTG

Vrouwen die met een medische indicatie bevallen, worden aangesloten op een CTG-apparaat (cardiotocogram). Dit apparaat registreert via een band rond de buik van de moeder continu de hartslag van moeder en kind en de weeënactiviteit. De afdeling Verloskunde van het HagaZiekenhuis is in het bezit van draadloze CTG-apparatuur. De aanstaande moeder is hierdoor mobieler. Zij is niet meer beperkt in bewegen door een draad zoals bij een niet-draadloze CTG.

Comfortabele kraamsuites

Als u na de bevalling nog extra zorg nodig heeft, wordt u samen met uw baby opgenomen in een kraamsuite van het Haga Juliana Geboortecentrum. Dit zijn individuele kamers die comfortabel zijn ingericht voor u en uw kind. U heeft een eigen badkamer met toilet en douche. Bovendien is er de mogelijkheid voor uw partner om te blijven slapen en (tegen een kleine vergoeding) mee te eten.

Juliana Kinderziekenhuis

Wanneer uw kind extra medische zorg nodig heeft, wordt uw kind zo nodig opgenomen in een van de couveusesuites op de afdeling Neonatologie van het Juliana Kinderziekenhuis. In de couveusesuites kunt u dag en nacht bij uw kind zijn. Het Juliana Kinderziekenhuis heeft diverse specialisten voor high care kindzorg in huis, zoals neonatologen en kinderhart- en kinderlongartsen. Zeven dagen per week, vierentwintig uur per dag zijn de kinderartsen aanwezig.

Geboortehotel Haga

Ook bestaat de mogelijkheid om (een deel van) uw kraamtijd in het GeboorteHotel Haga van het Haga Juliana Geboortecentrum door te brengen. Samen met uw partner kunt u hier in een eigen huiselijk ingerichte hotelkamer samen ongestoord genieten van uw kind. Ook uw kraambezoek is uiteraard van harte welkom. U en uw kind worden 24 uur per dag door een professionele kraamverzorgende verzorgd en met raad en daad bijgestaan.

Overweeg je gebruik te maken van het Geboortehotel Haga? Schrijf je dan in op de website van GeboorteHotel.

 

Contact

Haga Juliana Geboortecentrum
Gynaecologie & Verloskunde Leyweg

Telefoon(070) 210 2002

image_3006Meer informatie
Gynaecologie & Verloskunde Sportlaan

Telefoon(070) 210 2002

image_3006Meer informatie
Geboortehotel HagaNeonatologie